1. velj 2012.

AKO JE PRAVDA ODGURNUTA, ONDA MOSTARSKI BOŠNJACI TREBAJU OBNOVITI ŽIVOT SVOJIH OPĆINA





Da, sva se politika svodi na efikasno, a bezobzirno pravilo: Proglasite ih barbarima, pa ih barbarski uništite.

Agresor na Bosnu i Hercegovinu je proglasio Bošnjake (kao muslimane) barbarima i uništio je 250.000 ljudi, osoba, golorukih, kao „neprijateljsku silu“ zločinima protiv čovječnosti i genocidom, i na njihove kosti zabo pobjedničku zastavu.


U Mostaru je pobio i preko Bobanovih i Prlićevih konc-logora po svijetu raselio više od 30.000 Bošnjaka. Zaista jednostavan ali krvav način promjene demografske slike grada.

Zaštitinim mehanizmima, za Mostar posebno utvrđenim (još važećim!) Dejtonskim sporazumom, kao i kasnijim Ešdaunovim Statutom Grada Mostara –temeljni je cilj da se ne nagradi zločin.

Sada je, odlukama Ustavnog suda BiH - pravda izvrgnuta ruglu, cinizmu bez usporedbe, uzdignutim do odvratnosti političke travestije prvog reda. Niko ne smije profitirati na račun drugoga, pa se to ne može ni na račun preživjelih, mostarskih Bošnjaka.


Niko nema pravo drugog prisiljavati na način da živi životom nedostojnog čovjeka. Ostane li ovako kako je (u ratu profilirano) mostarski Bošnjaci više nemaju obavezu izlaziti na lokalne, gradske izbore. Mostarskim Bošnjacima je jedini imperativ: brinuti se o sebi, a ne o mišljenjima političkih kreatora koji im nanose zlo. Mostarski Bošnjaci trebaju obnoviti život svojih općina jer su pristali 2004. godine na Ešdaunov Statut, koji ih je, naknadnim manipulacijama različitih vrsta, potpuno iznevjerio i oduzeo im temeljno ljudsko pravo da raspolažu svojim životom u svom vlastitom gradu. U poslijeratnom razdoblju nijedan kolektivitet nije bio niti je sada toliko ugrožen da mu prijeti potpuni nestanak, naknadni genocid mirnodopskim sredstvima.

                                                                                           
                                                                                          Dr. Ibrahim Kajan 

Dnevni Avaz i Bošnjaci.net, 30. I. 2012.

2 komentara:

  1. Mostar grad podijeljen , dvije obale , dvije skole , bolnice , otet etnickim ciscenjem gradjanima multietcnan bio sada nacinalno podjeljen , bio grad ljubavi , sad mrznje ,podjeljenosti na nacio-politicke huskacke torove.Pod maskom ujedinjenja hrvatsi hdz na celu hrvata ne odustaje od plana takozvane herceg bosne .Mostar sa ovakvim politicarima tone , malo treba da narodi koji zive u njemu padnu na dno ambisa .

    OdgovoriIzbriši
  2. Nemojte imati iluzija,,,,oni imaju sponzore, podstrekače i savjetnike u političko-klerikalnim krugovima, koji igraju Janusovsju igru oko Bosne i Mostara!!!!Uzdajte se samo u sebe i svoju pamet i štitite same sebe koristeči se istim mehanizmima opstrukcije i dvostrukosti političkog morala!!!!Niko Vam neče pomoči ako sami to ne uradite!!!!Ostavite se iluzija i vjerovanja zapadnim političarima, koji Vas cijelo vrijeme varaju, koristeči nemoralnu dimenziju političkih mehanizama....., koji uvažavaju samo zakon jačeg!!!!!!

    OdgovoriIzbriši

PROMAŠI ME PROKLETSTVO FARAONA

  AUTOBIOGRAFSKI FRAGMENTI Promaši me prokletstvo faraona Napisao: Ibrahim Kajan Nevjerovatno je koliko se “tovara sitnica” može prenijeti i...