5. stu 2015.

OTVORENO PISMO DR. CERIĆU, ZUKORLIĆU I DULJEVIĆU

Pismo Ibrahima Kajana od 5. 11. 2015. - nema odgovora...


OTVORENO PISMO DR. CERIĆU, ZUKORLIĆU I DULJEVIĆU
Svjetski bošnjački kongres, Sarajevo


Uvažena gospodo dr. Ceriću, Zukorliću i Duljeviću

Kao član Savjeta Svjetskog bošnjačkog kongresa, kojeg niste sazvali od prvih mjeseci nakon osnivačke skupštine, vaš rad pratim isključivo putem javnih medija.

Budući da su u javnost plasirane vrlo ozbiljne kritike vašeg rada pa i otvorene sumnje u preusmjeravanja novčanih donacija  koje tek treba dokazati, „informativna služba SBK“ odgovorila je vrlo grubo i neprimjereno, zadirući u privatnost osobe koja je sumnje u javnost iznijela – a pri tom ne ulazeći ni jednog trenutka u meritum tih optužbi!

Predlažem vam da, ne izlazeći iz teme, podnesete račune onima koji su vas izabrali na te funkcije. Otklonite sumnje ili se povucite.

                                                                             Dr. sc. Ibrahim Kajan
U Mostaru, 5. 11. 2015.                 

2 komentara:

  1. Podrzavam ovu umjerenu i nuznu intervenciju Dr Kajana,...Korupcija razara bošnjačko biće kao karcinom,..koji opasno prijeti da metastazira. Kome smeta bilo kakva provjera njihovog rada ili racuna, Konfučije kaze--Svaki oblik kontrole poštenom covjeklu nebi trebalo da smeta, sta više...SBK se mora prevashodno boriti za moralnu obnovu društva, povratak sistema vrijednosti u sve pore ljudskih djelatnosti,....boriti se za budućnost mladih generacija, U ovom plemenitom cilju ovakvim saopćenjima i obracuna sa ljudima poput Fatmira Alispahica mjesta nema.

    OdgovoriIzbriši
  2. Treba podrzati Dr Kajana u namjeri da se podnesu racuni o radu SBK i prekinu ovi grubi napadi na Fatmira Alispahica , napadi koji prije svega nanose nenadoknadivu stetu ne samo SBK već i cjelini bošnjačkog naroda.
    Korupcija je zavladala i bošnjačkim bićem te opasno prijeti da metastazira, srecom u samo manjem dijelu bošnjačke elite,posebno političke,i dijelom vjerske.
    Kome treba da smeta kontrola rada , provjera finansijskog poslovanja,kome smeta rad Savjeta SBK..... i na kraju kome je počeo da smeta Fatmir Alispahić i njegovo pisanje koje hirurški precizno secira društvene pojave i stanje u bošnjačkom bicu,..Rušiti Fatmira na ovakav način je besmisleno i ničim opravdano

    OdgovoriIzbriši

PROMAŠI ME PROKLETSTVO FARAONA

  AUTOBIOGRAFSKI FRAGMENTI Promaši me prokletstvo faraona Napisao: Ibrahim Kajan Nevjerovatno je koliko se “tovara sitnica” može prenijeti i...