25. sij 2019.

PRVI ČOVJEK U DRŽAVI - DRŽAVNI NEPRIJATELJ BR 1. IME MU JE MILORAD DODIK



Predsjedik Predsjedništva BiH - posvjedočio 
postojanje plana rušenja države kojoj je na čelu


Sve riječi predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, izgovorene posljednja 24 sata pred očima (i ušima) cijelog svijeta, a kao odgovor na prijedlog Stranke demokratske akcije da će pokrenuti apelaciju pred Ustavnim sudom BiH o spornosti imena i diskriminaciji prema nesrpskim narodima unutar imena Republike Srpske – svjedoče o nezabilježenoj političkoj i državnoj drskosti da “prva osoba države” – prijeti secesijom “srpskog entiteta” - toj istoj državi kojoj je na čelu!
Nevjerovatnije od tog je da su te riječe prvorazredne prijetnje državi, kao i tvrdnje o “pripremljenim zakonima” za taj čin i postojanjem razrađenog plana za “trenutni izlazak na granice”, naišle na posvemašnju šutnju – od OHR-a, OSCE, CIK-a do “zauzdanih” pravosudnih i represivnih institucija zaduženih za sigurnost Bosne i Hercegovine.
Od trenutka kad je u tv nastupu započeo prijetiti Bosni i Hercegovini, Milorad Dodik je, ne samo u moralnom pogledu, prestao biti članom Predsjedništva države. U njegovom slučaju se ne radi o verbalnom deliktu, nego izdaji države.
Nema dalje; kapitulacija Milorada Dodika ili jamaca Daytonskog sporazuma. 



Nema komentara:

Objavi komentar

PROMAŠI ME PROKLETSTVO FARAONA

  AUTOBIOGRAFSKI FRAGMENTI Promaši me prokletstvo faraona Napisao: Ibrahim Kajan Nevjerovatno je koliko se “tovara sitnica” može prenijeti i...